×
 

Obavljena posjeta pritvorenici

Službenici sektora za zaštitu od torture iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, 23.08.2018.godine posjetili su pritvorenicu S.V. i sa njom razgovarali u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu.

Posjeta je izvršena po zamolnici Zaštitnik građana Republike Srbije, Zorana Pašalića.

Gospođa V, između ostalog, je navela da  je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru i da nema primjedbi po tom osnovu. Ona je predstavnicima institucije Zaštitnika kazala da nesnovanim smatra osnov lišenja slobode, da se osjeća nedužno kao i da želi što prije da izađe iz pritvora. Čitavu situciju, kako je kazala, smatra velikim nesporazumom, navodeći da nikada ranije nije imala problema sa sudskim organima.

Gospođa V. takođe je navela da se službenici u zatvoru prema njoj ophode korektno, kulturno  i profesionalno i da joj se poštuju prava kao pritvorenoj osobi.

Prema njenim riječima, prostorija u kojoj boravi prostrana je i uredna, u šta su se tokom posjete uvjerili i predstavnici Institucije. Kako je kazala, ostale tri pritvorenice sa kojima boravi su korektne i pristojno se ophode prema njoj.

Gospođa V.je navela da joj je obezbijeđena sva potrebna ljekarska njega u zatvoru i da je ljekar obilazi svakodnevno.

Posebno je istakla da smatra da slučaj nije etnički motivisan.

Ona je zahvalila Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore na intersovanju za slučaj i njegovim predstavnicima na posjeti.

Zaštitnik će o izvršenoj posjeti i nalazima obavijestiti Zaštitnika građana Republike Srbije.