Potpisan Sporazum o saradnji Ombudsmana i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

2016-12-12 10:33:48

Ombudsman Šućko Baković i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Velimir Rakočević, potpisali su Memorandum o saradnji te dvije institucije, s ciljem da realizacijom različlitih aktivnosti  rade na povećanju znanja studenata i šire javnosti o ljudskim pravima.

Prioritet u zajedničkom djelovanju i saradnji biće povećanje stepena informisanosti i edukacije studenata i šire javnosti o važnosti poštovanja ljudskih prava, uživanja tolerancije i zalaganja za nediskriminaciju.

„U koordinaciji sa ostalim državnim institucijama, medijima, privatnim i nevladinim sektorom, kao i partnerskim institucijama visokog obrazovanja iz Crne Gore, regiona i Evrope, radićemo na izgradnji i podizanju stepena informisanosti studenata Fakulteta i šire javnosti, rukovodeći se tolerancijom, razumijevanjem, nediskriminacijom, poštovanjem prava na različit stav i mišljenje, te dijalogom i argumentovanim i tačnim iznošenjem činjenica“, navedeno je u Memorandumu.

Među planiranim aktivnostima su nastavak predavanja Zaštitnika na Fakultetu na temu „Zaštita ljudskih prava i sloboda i zaštita od diskriminacije - institucionalni okvir “, posjete studenata Instituciji i štampanje publikacije stručnih radova studenata i profesora Fakulteta na teme koje se tiču ljudskih prava i sloboda. Takođe, kontinuirano će se osmišljavati aktivnosti, u cilju promocije i zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Dokument predviđa da će se saradnja zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obe strane.

 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h