Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope

2017-12-12 13:20:47

 

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, sa zamjenicom Zdenkom Perović i savjetnicom Mirjanom Radović učestvuje na sastanku mreže nacionalnih mehanizama za prevenciju torture (NPM) zemalja jugoistočne Evrope.

Sastanak, čija je tema „Metodologija posjeta ustanovama detencije“, održava se 12. i 13. decembra u Begradu, u organizaciji Zaštitnika građana Republike Srbije.

Na dvodnevnom skupu razgovara se o pravnom usnovu/mandatu mehanizama za posjetu, sastavu osoblja mehanizama za posjetu, vrstama mjesta detencije kao i broju, vrstama, planovima i povjeljivostima posjeta.

Teme sastanka su i principi vođenja posjeta, opšte smjernici i upitnici za posjete, proces pripreme konkretnog obilaska, autonomija timova koji vrše posjete, njihovo trajanje, struktura, sastav i ekspertiza timova za posjete.

Predstavnici NPM –a zemalja jugoistočne Evrope razmatraće i pitanja učešća stranih eksperata, prevodilaca kao i predstavnika civilnog sektora u posjetama, faze posjeta u zavisnosti od mjesta detencije, posmatranje materijalnih uslova, razgovora sa osobljem, logističke aspekte posjeta kao i informisanje javnosti o posjetama.

 

Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope Sastanak mreže NPM zemalja jugoistočne Evrope
 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h