Reagovanje povodom aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće novinara

2018-04-04 11:23:39

 

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore oštro osuđuje podmetanje eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića i takav vid izražavanja nezadovoljstva prema novinarskom radu.

Kao društvo koje opterećuju nerasvijetljeni slučajevi napada na medije iz prethodnog perioda, imamo veću obavezu da konkretnim djelima pokažemo nedvosmislenu podršku slobodnom novinarstvu, zbog čega pozdravljamo efikasnu reakciju nadležnih organa u rasvjetljavanju i procesuiranju ovog slučaja.

Zaštitnik podsjeća da su nezavisni novinari, koji rade u bezbjednom okruženju i u sređenim radno pravnim uslovima, neophodni svakom demokratskom društvu i stoga je na nadležnima da osiguraju njihovu adekvatnu zaštitu čime se šalje snažna poruka da bilo koji vid pritiska i napada na medije neće biti tolerisan.

Sa druge strane očekivanje je i da novinari sa dužnom pažnjom i u skladu sa pravilima struke svoj posao obavljaju odgovorno i profesionalno.

 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h