Najoštrija osuda napada na novinarku Vijesti

2018-05-09 07:00:10

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, najoštrije osuđuje napad i ranjavanje novinarke ND Vijesti, Olivere Lakić i očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa u otkrivanju i procesuiranju izvršioca/laca.

Pokušaji zastrašivanja i fizički nasrtaji na novinare težak su oblik podrivanja temeljnih vrijednosti jednog društva i negacija ljudskih prava i sloboda u njemu.

Kao što smo više puta ukazivali, nerasvijetljeni stari slučajevi ubistva i napada na novinare opterećuju napredak Crne Gore u ovoj oblasti, zbog čega je dodatno važno da se ovaj slučaj istraži do kraja i time pošalje poruka da nijedan oblik napada i pritiska na novinare neće biti tolerisan.

Slobodni novinari temelj su slobodnog društva i oduvijek su bili od suštinskog značaja za njegov razvoj i napredak. Zbog toga očekujem da ova pitanja ostanu u fokusu pažnje nadležnih koji treba da insistiraju na sprovođenju svih mjera i radnji kojima se garantuju medijske slobode.

 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h