Veče druženja sa mladim liderima u Crnoj Gori

2018-05-23 08:22:47

Zamjenica Zaštitnika, Snežana Mijušković, savjetnica Duška Šljivančanin i djeca Zlatni savjetnici Ombudsmana prisustvovali su predstavljanju UNICEF-ove inicijative Laboratorija inovacija za mlade i njenih programa „UPSHIFT“ „Hakaton“ i „U-Report“.

Predstavnici Institucije Ombudsmana bili su učesnici skupa povodom posjete direktorice UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afshan Khan, u okviru koje je organizovano veče druženja sa mladim liderima u Crnoj Gori.

Događaj je okupio adolescente i adolescentkinje iz Crne Gore koji su podijelili svoje priče o osnaživanju i društvenim promjenama.

Od početka 2016.godine predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori i nacionalni partneri radili su na izgradnji vještina mladih u Crnoj Gori kroz inovativne modele iskustvenog učenja. Nakon devet krugova programa UPSHIFTA-a i dva hakatona za društvene promjene adolescenti su svojim iniicjativama obuhvatili preko 20.000 vršnjaka, radeći na pitanjima kao što su nasilje koje proizilazi iz nacionlaizma, osnivanje omladinskih klubova ili drugih mogućnosti za participaciju, razvoj i aktivizam u zdravlju, obrazovanju i zaštiti životne sredine.

Skup je bio prilika da su čuju glasovi predstavnika Zatnih savjetnika Ombudsmana, kao i UNICEF-ovih UPSHIFT i Hakaton timova, Unije srednjoškolaca Crne Gore, dječjih parlamenata, volontera Crvenog Krsta, izviđačima i volonterima UNICEF-a.

Veče druženja sa mladim liderima u Crnoj Gori Veče druženja sa mladim liderima u Crnoj Gori
 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h