Obavljena posjeta pritvorenici

2018-08-23 13:55:48

Službenici sektora za zaštitu od torture iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, 23.08.2018.godine posjetili su pritvorenicu S.V. i sa njom razgovarali u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu.

Posjeta je izvršena po zamolnici Zaštitnik građana Republike Srbije, Zorana Pašalića.

Gospođa V, između ostalog, je navela da  je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru i da nema primjedbi po tom osnovu. Ona je predstavnicima institucije Zaštitnika kazala da nesnovanim smatra osnov lišenja slobode, da se osjeća nedužno kao i da želi što prije da izađe iz pritvora. Čitavu situciju, kako je kazala, smatra velikim nesporazumom, navodeći da nikada ranije nije imala problema sa sudskim organima.

Gospođa V. takođe je navela da se službenici u zatvoru prema njoj ophode korektno, kulturno  i profesionalno i da joj se poštuju prava kao pritvorenoj osobi.

Prema njenim riječima, prostorija u kojoj boravi prostrana je i uredna, u šta su se tokom posjete uvjerili i predstavnici Institucije. Kako je kazala, ostale tri pritvorenice sa kojima boravi su korektne i pristojno se ophode prema njoj.

Gospođa V.je navela da joj je obezbijeđena sva potrebna ljekarska njega u zatvoru i da je ljekar obilazi svakodnevno.

Posebno je istakla da smatra da slučaj nije etnički motivisan.

Ona je zahvalila Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore na intersovanju za slučaj i njegovim predstavnicima na posjeti.

Zaštitnik će o izvršenoj posjeti i nalazima obavijestiti Zaštitnika građana Republike Srbije.

Obavljena posjeta pritvorenici
 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h