Predavanja za službenike lokalnih samouprava

2018-10-01 11:21:35

Zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković i savjetnica Milena Krsmanović održali su predavanje službenicima lokalnih samouprava na temu “Zabrana diskriminacije - antidiskriminacioni standardi, zakonodavni okvir i mehanizmi zaštite”. Edukacija je organizovana u Ulcinju 27. i 28. septembra.

 Predavanja su održana na poziv Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u okviru VIII ciklusa edukacija o mehanizmima zaštite od diskriminacije, namijenjenim kontakt osobama u lokalnim samoupravama zaduženim za saraduju sa državnim organima u vezi sprovođenja politika zaštite ranjivih grupa, na lokalnom nivou.

 Zamjenik Zaštitnika je prvog dana edukacije govorio o opštim načelima ljudskih prava i klauzuli jednakog postupanja, međunarodnim i regionalnim instrumentima zaštite ljudskih prava sa posebnim osvrtom na ranjive grupe, konvencijskom pravu i pravnoj tekovini Evropske unije. Drugog dana savjetnica je održala predavanje o mehanizmima zaštite u unutrašnjem pravu, zakonodavnom okrivru, sa posebnom pažnjom na testu diskriminacije i slučajevima diskriminacije iz prakse Zaštitnika.

Predavanja za službenike lokalnih samouprava Predavanja za službenike lokalnih samouprava
 Dječja prava  25.03.2024
Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

Smanjiti nejednakost i unaprijediti poštovanje prava starijih

U Crnoj Gori neophodno je kreirati politike i osigurati uslove za smanjenje nejednakosti i unapređenje socijalne inkluzije starijih, za šta je preduslov obezbjeđenje poštovanje njihovih ljudskih p...

 Dječja prava  25.03.2024
Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Javni poziv za prijem novih Zlatnih savjetnika - Djeco, prijavite se!

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore objavio je danas javni poziv za izbor članova/ica Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana i poziva zainteresovanu djecu da pošalju prijave u narednih 20 da...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h