Savjetnice Zaštitnika održale predavanje službenicima ZIKS-a i Uprave policije

2017-02-22 14:17:35

Savjetnice Zaštitnika, Marijana Sinđić i Danijela Brajković održale su predavanja službencima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i Uprave policije  u okviru obuke „Standardi u borbi protiv torture i drugih oblika nehumanog postupanja", koju je organizovala Građanska alijansa.

Savjetnice Zaštitnika govorile su o prevenciji torture i postupanju prema maloljetnicima i drugim marginalizovanim grupama.

Obuka je dio projekta “Reforma sistema izvršenja krivičnih sankcija “, a cilj je da se uspostavi redovan i sistematičan pristup u usvajanju znanja u oblasti prevencije torture u Crnoj Gori. Plan je da se tokom 2017.godine održe predavanja u više gradova Crne Gore.

Osim izlaganja predstavnica Institucije, na obuci je  razgoavrano i o temama koje se odnose na  sprječavanje nasilja među zatvorenicima, prevenciju burn-out sindroma i pružanje prve pomoći.

Predavači na radionici  bili su i sekretar Ministrstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, Mladen Bulatović iz Policijske akademije, specijalista psihijatrije dr Maida Burdžović kao i dr Gezim Čobaj iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.  Moderator radionice bio je Milan Radović, koordinator programa ljudskih prava u NVO Građanska alijansa.

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h