Posjeta zatvoru u Bijelom Polju

2017-10-13 08:30:16

Zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore,  Zdenka Perović, sa saradnicima je obavila posjetu zatvoru u Bijelom Polju .

U fokusu obilaska tima NPM-a bila je analiza zatečenog stanja i ispunjenost preporuka datih u Godišnjem Izveštaju NPM-a. za 2016.godinu.

Tokom posjete ispražnjeni su sandučići koji se nalaze u prostorijama zatvora, koji služe za podnošenje pritužbi lica lišenih slobode. Tim NPM-a  takođe je razgovarao  sa zatvorenicima. Lica lišena slobode obraćala su se uglavnom zbog prava iz zdravstvene zaštite, socijalne zaštite, porodičnih odnosa , rada suda  i tzv.drugih prava lica lišenih slobode.  

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h