Najava: Sjutra konferencija „Za snažniji glas djeteta u društvu"

2018-03-21 13:15:20

 

Konferencija „Za snažniji glas djeteta u društvu-Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana“ biće održana sjutra (četvrtak) - 22.3.2018.godine u 12h - u Hotelu “Podgorica” u Podgorici.

Konferenciju, koju organizuje Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, vodiće djeca - članovi Mreže, koja će tom prilikom govoriti o njenom značaju u procesu unaprjeđenja poštovanja prava djeteta u Crnoj Gori, kao i važnosti unaprjeđivanja participacije djeteta. Na Konferenciji će se predstaviti novoizabrani članovi Mreže.

Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana je formirana 2014. godine u cilju okupljanja zainteresovane djece, da učestvuju u radu Institucije Zaštitnika i da kroz direktnu komunikaciju svojim idejama, predlozima, sugestijama i stavom doprinose zaštiti i unaprjeđenju dječjih prava. Zlatni savjetnici su u prethodnom periodu aktivno učestvovali u radu Zaštitnika analizirajući različite teme, kao i stepen poštovanja prava djeteta. Mreža Zlatnih savjetnika Ombudsmana je kroz različite aktivnosti i postignute rezultate postala sve prepoznatljivija u procesu, kako promocije tako i zaštite prava djeteta u Crnoj Gori.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Skupštine Crne Gore, Vlade, obrazovnih ustanova, NVO sektotra, međunarodnih organizacija i medija.

 

 

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h