Konferencija "Borba protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu"

2018-05-23 09:00:02

 

Zamjenica Zaštitnika Snežana Mijušković i savjetnica Duška Šljivančani bile su učesnice konferencije "Borba protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu", koja je 16. i 17. maja održana u Budvi.

Konferenciju je organizovalo Odjeljenje za obrazovanje Savjeta Evrope u okviru projekta "Podsticanje demokratske kulture u školi" koji zajedno finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope kroz programski okvir "Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku".

Na konferenciji se govorilo o savremenim izazovima koje nameće rastuća kontroverznost nastavnog sadržaja, povećane migracije, sve veće raznolikosti i sve veća podrška nasilnom ekstremizmu, kao i načinima rešavanja ovih problema kroz obrazovni sistem.

Predstavnice Institucije ukazale su na praksu postupanja u ovoj oblasti, zapažanja i preporuke.

Konferencija je ugostila međunarodne eksperte čija  izlaganja su bila povezana sa Referentnim okvirom Kompetencija za demokratsku kulturu na kojima radi Savjet Evrope, a okupila je blizu 200 prosvjetnih stručnjaka i vladinih zvaničnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova.

 

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h