"Dani Zaštitnika" u Kolašinu

2018-07-16 08:17:44

Predstavnici institucije Zaštitnka ljudskih prava i sloboda u okviru održavanja „Dana Zaštitnika“ boravili su u Kolašinu 11 i 12. jula gdje su razgovarali sa građanima koji smatraju da su im povrijeđena prava i primali njihove pritužbe.

Nekoliko građana žalilo se na ostvarivanje prava iz rada i radnih odnosa, ukazujući na diskriminaciju, a bilo je i pritužbi iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa i prava na odgovor od nadležnog organa.

U okviru posjete Kolašinu, obavljen je sastanak sa glavnom administartorkom Opštine, Perunikom Popović, sa kojom je razgovarano o funkcionisnaju sistema lokalne samourave, aktuelnim planovima, projektima, izazovima kao i postupcima pokrenutim od strane građana Kolašina.

Drugog dana posjete zamjenica Snežana Mijušković sa saradnicima obavila je posjete Centru sa socijalni rad i vrtiću JPU „Sestre Radović“.

Nakon što su obišli prostorije, predstavnici Institucije razgovarali su o kapacitetima, materijalnim i kadrovskim uslovima kao i nekim od aktuelnih predmeta.

"Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu
Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h