Srednjoškolci iz Nikšića u posjeti Zaštitniku

2018-09-19 07:34:04

Učenici srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, koji su osvojili prva tri mjesta u potrazi za pravima mladih i njihovi profesori posjetili su instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Sa niima su o mandatu institucije i pravima mladih razgovarali Zaštitnik Šućko Baković i zamjenica Snežana Mijušković.

Zaštitnik je srednjoškolcima približio ulogu Ombudsmana u pravnom sistemu Crne Gore, njegove nadležnosti, mogućnosti djelovanja i načine postupanja i ostale aktivnosti na promociji i zaštiti ljudskih prava.

Učenike je zanimalo kako se postupa po preporukama Zaštitnika, na šta se građani najviše žale i kako se rješavaju njihovi problemi.

Interesovali su se i kako da se prevaziđu neki od slučajeva iz svog okruženja za koje smatraju da predstavljaju povrede prava učenika.

Zaštitnik je srednjoškolce ohrabrio da budu vrijedni u učenju, da vjeruju u svoje potencijale i budu istrajni u ostvarenju svojih prava, nezanemarujući svoje obaveze.

Posjeta je organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u okviru projekta koji NVO „Inicijativa mladih za ljudska prava“ realizuje uz podršku Ministarstva sporta.

Srednjoškolci iz Nikšića u posjeti Zaštitniku
Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h