Zamjenik Bjeković održao predavanje o zagovaranju i praćenju ljudskih prava

2018-10-15 13:34:20

Zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Siniša Bjeković, bio je predavač na treningu o demokratiji, zagovaranju i praćenju ljudskih prava, izlažući na temu "Nacionalni okvir za zaštitu ljudskih i manjinskih prava” (14.oktobar, Kolašin).

On predstavio organizaciju, način rada i praksu  Institucije, sa posebnim osvrtom na sistem zaštite od diskriminacije.

Predavanje je bilo namijenjeno grupi od 25  studenata iz romske i većinske populacije.

Ovaj događaj je dio Programa "Glas studentima", koji sa Unijom slobodnih sindikata Crne Gore sprovodi Udruženje Mladih Roma u okviru projekta "Ujedinjeni možemo više - Glas studentima, podrška radnicima", podržanog od strane EU.

Istovremeno, institucija Zaštitnika na ovaj način sprovodi svoje aktivnosti u okviru planiranih obilazaka lokalnih sredina, u kojima se pružaju osnovne informacije i daju uputstva o načinu korišćenja sredstava koja stoje na raspolaganju u borbi protiv netolerancije i diskriminacije. 

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h