Kolege iz BiH boravile u studijskoj posjeti instituciji Zaštitnika

2018-10-22 07:52:06

Pravnici institucije Ombudsmena za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine, Selma Jahić i Edin Ibrahimefendić boravili su u petodnevnoj stidijskoj posjeti instituciji Zaštitika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Njihov boravak dio je zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope (SE) u Bosni i Hercegovini pod nazivom: „Jačanje kapaciteta institucije Ombudsmena za ljudska prava za borbu protiv diskiminacije“, koji implementira SE.

Svrha studijske posjete bila je razmjena iskustava i upoznavanje sa načinom rada i funkcionisanjem institucija, te uspostavljanje  i jačanje regionalne saradnje.

 Uzimajući u obzir slične izazove sa kojima se suočavaju institucije za zaštitu ljudskih prava, prisustvo pravnika iz BiH bilo je prilika da se aktivno uključe u naše svakodnevne aktivnosti ali i da od njih čujemo konstruktivne predloge i zapažanja.

Posebna pažnja posvećena je pitanjima iz opsega ekonomskih, socijalnih, kulturnih kao i građansko-političkih prava, jer su to oblasti u kojima kolege rade u okviru svojih sektora u instituciji Ombudsmena.

Kolege iz BiH boravile u studijskoj posjeti instituciji Zaštitnika Kolege iz BiH boravile u studijskoj posjeti instituciji Zaštitnika Kolege iz BiH boravile u studijskoj posjeti instituciji Zaštitnika
Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h