Provjeriti da li je organizovana nastava u školama nakon izbora

2019-03-06 15:01:49

 

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore formirao je predmet povodom informacija objavljenih u medijima, kao i obraćanja građana, da u Tuzima dan nakon lokalnih izbora đaci nisu pohađali nastavu, a što se povezuje sa proslavom izbornih rezultata.

Ne ulazeći u sferu politike, Zaštitnik će u granicama svog mandata, sprovesti ispitni postupak kako bi provjerio navode da li je bilo propusta u organizaciji nastave u vezi sa predmetnim događajem.

Ovom prilikom podsjećamo na ranije apele Zaštitnika prema svim akterima na političkoj sceni Crne Gore, da ne koriste djecu i obrazovne ustanove u svrhu političke promocije, kako za vrijeme, tako i van trajanja izborne kampanje.

S obzirom na to da su događaji u Tuzima izazvali pažnju javnosti u kontekstu izražavanja mišljenja, stavova i nacionalnih osjećanja još jednom pozivamo pojedince i grupacije da svoje političko djelovanje i izražavanje prilagode demokratskim vrijednostima i nenasilnoj komunikaciji, na način kojim ne vrijeđaju ili ugrožavaju prava i osjećanja drugih i ne podstiču netrpeljivost i/ili mržnju.

 

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h