Sudija Vučinić posjetio instituciju Zaštitnika

2016-06-09 13:37:10

Sudija Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP) u Strazburu, Nebojša Vučinić, posjetio je danas instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i razgovarao sa Zaštitnikom Šućkom Bakovićem i njegovim zamjenicima.

Sudija Vučinić je nakon toga održao sastanak i sa savjetnicima iz svih sektora Institucije, u cilju prenošenja znanja i iskustva o postupanju ESLJP.

Gospodin Vučinić govorio je o procedurama i praksi pred ESLJP, predmetima i primjerima. On je predstavio i kako sudije ESLJP razmatraju i otkrivaju povrede ljudskih prava kao i kako postupaju u konkretnim slučajevima.

Teme razgovora bile su, između ostalog, primjene standarda Konvencije, procedure pred ESLJP, rokovi za suđenje u razumnom roku kao i o slučajevi dobro utvrđene sudske prakse - WECL /well established case law/.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim slučajevima iz prakse Zaštitika i postupanju.

Razgovor je bio veoma koristan za predstavnike Institucije koji u svakodnevnom radu koriste praksu ESLJP, jer se na nju u kontinuitetu poziva i ukazuje Zaštitnik u svojim mišljenjima.

Institucija 26.04.2024
NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

NAJAVA: KONFERENCIJA ZA MEDIJE NEZAVISNOG MONITORING MEHANIZMA

Podgorica – Osobe sa invaliditetom i djeca sa smetnjama i teškoćama u razvoju još uvijek se nalaze u nepovoljnom i nejednakom položaju u svim ključnim oblastima života, a Nezavisni monitoring ...

 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h