"Dani Zaštitnika" u Kolašinu

2018-07-16 08:17:44

Predstavnici institucije Zaštitnka ljudskih prava i sloboda u okviru održavanja „Dana Zaštitnika“ boravili su u Kolašinu 11 i 12. jula gdje su razgovarali sa građanima koji smatraju da su im povrijeđena prava i primali njihove pritužbe.

Nekoliko građana žalilo se na ostvarivanje prava iz rada i radnih odnosa, ukazujući na diskriminaciju, a bilo je i pritužbi iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa i prava na odgovor od nadležnog organa.

U okviru posjete Kolašinu, obavljen je sastanak sa glavnom administartorkom Opštine, Perunikom Popović, sa kojom je razgovarano o funkcionisnaju sistema lokalne samourave, aktuelnim planovima, projektima, izazovima kao i postupcima pokrenutim od strane građana Kolašina.

Drugog dana posjete zamjenica Snežana Mijušković sa saradnicima obavila je posjete Centru sa socijalni rad i vrtiću JPU „Sestre Radović“.

Nakon što su obišli prostorije, predstavnici Institucije razgovarali su o kapacitetima, materijalnim i kadrovskim uslovima kao i nekim od aktuelnih predmeta.

"Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu "Dani Zaštitnika" u Kolašinu
 Zaštita i prevencija  26.04.2024
Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Prostorije OB Budva i dalje ne zadovoljavaju standarde

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture /NPM/ tokom nenajavljenog monitoringa u Odjeljenju bezbjednosti Budva zatekao je tri lica lišena slobode, koji nisu imali pritužbi na tretman služben...

Institucija 18.04.2024
Radović Todorović stupila na funkciju zamjenice Zaštitnika

Radović Todorović stupila na funkciju zamjenice Zaštitnika

Zamjenica Zaštitnika, Tatjana Radović Todorović, danas je stupila na funkciju činom polaganja zakletve pred predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem. Radović Todorović imenovana ...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h