Sudija Vučinić posjetio instituciju Zaštitnika

2016-06-09 13:37:10

Sudija Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP) u Strazburu, Nebojša Vučinić, posjetio je danas instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i razgovarao sa Zaštitnikom Šućkom Bakovićem i njegovim zamjenicima.

Sudija Vučinić je nakon toga održao sastanak i sa savjetnicima iz svih sektora Institucije, u cilju prenošenja znanja i iskustva o postupanju ESLJP.

Gospodin Vučinić govorio je o procedurama i praksi pred ESLJP, predmetima i primjerima. On je predstavio i kako sudije ESLJP razmatraju i otkrivaju povrede ljudskih prava kao i kako postupaju u konkretnim slučajevima.

Teme razgovora bile su, između ostalog, primjene standarda Konvencije, procedure pred ESLJP, rokovi za suđenje u razumnom roku kao i o slučajevi dobro utvrđene sudske prakse - WECL /well established case law/.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim slučajevima iz prakse Zaštitika i postupanju.

Razgovor je bio veoma koristan za predstavnike Institucije koji u svakodnevnom radu koriste praksu ESLJP, jer se na nju u kontinuitetu poziva i ukazuje Zaštitnik u svojim mišljenjima.

Institucija 18.04.2024
Radović Todorović stupila na funkciju zamjenice Zaštitnika

Radović Todorović stupila na funkciju zamjenice Zaštitnika

Zamjenica Zaštitnika, Tatjana Radović Todorović, danas je stupila na funkciju činom polaganja zakletve pred predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem. Radović Todorović imenovana ...

Institucija 18.04.2024
Zaštitnik održao predavaje na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore

Zaštitnik održao predavaje na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Siniša Bjeković, razgovarao je sa studentima/kinjama Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore o institucionalnoj zaštiti ljudskih prava i sloboda, pra...

Naslovna ×
 020 241 642 20 241 642
mne MNE
Prijem stranaka: Ponedeljak - Petak od 11 do 14h